mylongwalkforme insamling till förmån för ME/CFS
MÖJLIGGÖRAREN OCH BACKYARD TRÄNING

Möjliggöraren


Att ha tillgång till en rullstol när man har ME är väldigt bra. Den gör det möjligt för oss att ta en kort tur ut till Hjälmaren en solig härlig dag som denna. Eftersom Maria har varit sämre i sitt mående sen i julas blir behovet att göra små utflykter större. Eller som hon uttryckte det innan vi bestämde vad vi skulle göra idag. ”JAG BLIR TOKIG OM JAG SKA VARA HEMMA HELA DAGEN NÄR DET ÄR SÅ FINT VÄDER!” Så vi tar rullstolen dom 50 meterna till parkeringen. Jag stuvar in den i bilen. Hon kör bilen, jag kör rullen. Jag, Maria och yngsta dottern åker till Hjälmaren. Går en promenad och är ute runt en timme. Sen hem igen.

I nuläget hade detta inte varit möjligt utan rullstolen. Tyvärr. Den har blivit en möjliggörare. Ett redskap för att göra saker tillsammans. Den är bra att ha. Det är så det är. Men jag avskyr att behöva gå bakom henne. Jag har svårt att vänja mig vid att inte ha henne bredvid mig. Hon ska ju gå på min vänstra sida. Så att vi kan hålla handen. Så vi kan se varandra i ansiktet. Så jag kan se hur hon mår. Men utan rullstolen, ingen promenad. Acceptans. Så svårt för både sjuka och anhöriga.

Fruktstund vid Hjälmaren

Backyard Ultra


På eftermiddagen så tog jag, inspirerad av mina lagkamrater i fotrallylaget Walk with ME, på mig löparskorna och sprang 4 varv runt ”min” Backyard Ultra bana. Varvet är egentligen för långt för en BU men jag har haft svårt att hitta en väg att springa som blir närmare rätt distans. Jag tänker att det är bättre att ha den längre än kortare än det exakta måttet i alla fall. Det är ändå träning hur som helst!

4X7 kilometer. Första två varven på 49 minuter. Två följande på 52 minuter.

På en riktig Backyard skall varvet vara 6706 meter. Vid en tävling är det gemensam start varje timme. Man har 1 timme på sig att göra varvet. Varje timme är det som sagt omstart. Sen pågår tävlingen tills alla utom en har brutit. Resten räknas som DNF (Did Not Finish)

Jag har aldrig tävlat i disciplinen men är anmäld till 2 stycken Backyard Ultror i år, Örebro Backyard Ultra http://www.svenskacupenibackyardultra.se/örebro-bu-40275676 och Big Shadow Backyard Ultra https://bigshadowbackyard.se/ Örebro Backyard Ultra blir min debut som Backyard löpare. Springer jag över 7 varv kan jag beteckna mig som ultralöpare.

Det ursprungliga Backyard Ultra är Big Dogs Backyard Ultra i Tennessee, USA. Den skapades av den legendariska ultralöparen Gary Cantrell alias Lazarus Lake. Lyssna gärna på Pace on Earth Johnnys Intervju med den gode Laz http://www.paceonearth.se/podcast/122-lazarus-lake-gary-cantrell-all-you-need-to-know-about-the-barkley-marathons-and-backyard-ultra

Världsrekordhållare i Backyard Ultra är förresten svenske Johan Steene som mäktat med otroliga 68 varv, totalt 456km! Följ honom här https://www.instagram.com/sugrorsmannen/ cool kille!

Från fjärde och sista varvet, frusen och stela tår.

3 Kommentarer

 1. Pia

  Toppen Magnus!! Du är bara så bäst!!

  Svara
  • Magnus

   Tack Pia!

   Svara
 2. Maria

  Turkar har dig!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ oss på sociala medier

Läs fler intressanta inlägg…

WALKWITHME 2020 – VI GÅR FÖR DOM SOM INTE KAN – Del1

WALKWITHME 2020 – VI GÅR FÖR DOM SOM INTE KAN – Del1

Vi rör oss för att vi kan. Vi gör det för att vi älskar rörelsen. Den energin det ger att förflytta sig till fots. Tillsammans i grupp för att det finns en kraft och en styrka i att promenera och utmana oss själva och varandra som ett lag. Vi gör det vid det här tillfället för att uppmärksamma sjukdomen ME/CFS och dom drabbade sjuka

läs mer
WALKWITHME 2020 – FÖRBEREDELSER

WALKWITHME 2020 – FÖRBEREDELSER

Vi är WalkwithME! Vi går för dom som inte kan...Dom ME sjuka... Torsdag den 25 juni, Lite svidig i halsen... "Det här känns ju inte bra... Tryck över bihålorna och snorig, lite svidig i halsen" Orden som står där på skärmen går inte att misstolka och jag tänker...

läs mer
Distanslöpning och Runstreak

Distanslöpning och Runstreak

En runstreak innebär att man springer en distans på minst 1,6 kilometer eller ca 20 minuter varje dag. Jag har nog under den här månaden sprungit i alla tänkbara väder och tider på dygnet.

läs mer

Stötta forskningen tillsammans med MylongwalkforME

För forskning | Mot ME/CFS

Share This

Dela inlägget

Genom att dela inlägget når vi fler personer som kan bidra till forskningen