mylongwalkforme insamling till förmån för ME/CFS

Om MylongwalkforME

Vi är en ideell förening som arbetar med att samla in resurser till forskningen i form av pengar men vi vill också skapa opinion och sprida kunskapen om sjukdomen ME/CFS.

Här får du hela historien bakom MylongwalkforME. 

 

MylongwalkforME

 

Jag fick idén till till mylongwalkforME när jag var ute och promenerade.

 

Hej jag heter Magnus och är 47 år. MylongwalkforME föddes som ett Instagramkonto ur ilska och frustration över att min fru Maria fick avslag på sin sjukskrivning hösten 2018. Jag fick idén när jag var ute och promenerade. På sommaren 2018 hade jag deltagit i en tävling som heter Fotrally som är en ”last man standing” gå tävling. Man går tills man inte orkar stå längre. Jag var redan anmäld till 2019 års Fotrally. Nu skulle jag gå, ta bilder och skriva hur det var att leva bredvid någon med sjukdomen ME. Sen tänkte jag skulle försöka samla in pengar till forskningen om sjukdomen. Den insamling som jag till slut genomförde i samband med loppet blev lite av en succé. När allt var över hade jag samlat in 50 797kr genom att gå i 20 timmar och 11 minuter.

Till en början var jag, Magnus, Synonymt med MylongwalkforME. Det blev liksom mitt alter ego. Som ett superhjältenamn. I vintras tog vi beslutet att bilda ideell förening för att på ett mer seriöst sätt kunna driva insamlingar och delta i idrottsevenemang framöver. MylongwalkforME valdes enhälligt till klubbens namn. Så idag är MylongwalkforME en ideell idrottsförening med syftet att genom idrottsaktiviteter samla in pengar till Open Medicine Foundations forskning om ME/CFS.

 

Vi har skapat ett evenemang på Facebook där vi uppmuntrar andra till att delta ifrån där dom är och skänka en slant till vår insamling.

 

Efter framgången med min insamling i samband med fotrally 2019 kände jag modet att utveckla mitt engagemang ett steg till. Varför inte bilda ett helt lag med Ultraidrottare som gick Fotrally för dom ME-sjuka? Där föddes fotrallylaget Walk with ME. Laget består idag av Jenny Cernerud-Thor, Ida Benari, David Hjälmarlycka, Lisa Mobrand och mig själv Magnus Svensson. Tanken var nu att vi skulle gå Fotrally i år 2020 och göra en minst lika stor insamling tillsammans som den jag gjorde 2019. Nu kom en pandemi i vägen och Fotrally ställdes tyvärr in. Tävlingen flyttas fram till 2021. Laget är dock fast beslutet att genomföra insamlingen. Vi har skapat ett evenemang på Facebook där vi uppmuntrar andra till att delta ifrån där dom är och skänka en slant till vår insamling.

Tidsaxel – Historia

Hösten 2018

Magnus är anmäld till Fotrally 2019

Maria får avslag på 25% sjukskrivning

Magnus skapar sidan MylongwalkforME på Instagram

Våren 2019

Magnus tränar inför Fotrally

Magnus skapar sidan MylongwalkforME på Facebook

Sommar 2019

Magnus startar insamling till Open Medicine Foundations forskning om ME/CFS i samband med Fotrally

Magnus går 20 timmar och 11 minuter i Fotrally 2019

Insamlingen ger totalt fantastiska 50 797 kr

.

Hösten 2019

Magnus söker aktiva som deltagare i ett fotrallylag för att göra en liknande insamling till nästa års Fotrally.

Ida Benari, Jenny Cernerud Thor, David Hjälmarlycka och Lisa Mobrand blir tillsammans med Magnus Fotrallylaget Walk with ME

Laget antar mottot ”VI GÅR FÖR DOM SOM INTE KAN”

Våren 2020

Träning inför Fotrally startar

Laget är inbjudna och deltar i ett gå-evenemang i Enköping som arrangeras av Fotrallylaget 0-24. Magnus, Ida och Jenny representerar laget.

Den Ideela föreningen Mylongwalkforme med syfte att genom idrottsaktiviteter samla in pengar till Open Medicine Foundations forskning om ME/CFS bildas i Örebro av Magnus Svensson, Morgan Svensson, Åsa Green, Ida Green och Maria Green-Svensson.

Fotrally 2020 ställs in p.g.a. den pågående pandemin

Beslut tas att genomföra insamlingen ändå.

Magnus skapar ett Facebook evenemang kallat WalkwithME.

Insamlingen startas och pågår fram till 14/7

Tidsaxel – Framtid

Sommar 2020

Den 27/6 ska delar av fotrallylaget göra en gemensam aktion. Gå en långvandring och genom den uppmärksamma ME/CFS och genom den samla in pengar till sin insamling

Hösten 2020

Anhörigvandring

Våren 2021

StandupforME

Millionsmissing

Sommaren 2021

Fotrally

WalkwithME

Insamling

Hösten 2021

Eastwest Vandring

Det är vi som utgör styrelsen i föreningen. 

Magnus Svensson

Magnus Svensson

Ordförande

Grundare och orförande i föreningen sedan 2020

Morgan Green Svensson

Morgan Green Svensson

Ledamot

Ledamot och webbansvarig i föreningen sedan 2020

Maria Green Svensson

Maria Green Svensson

Ledamot

Ledamot i föreningen sedan 2020

Ida Green

Ida Green

Ledamot

Ledamot i föreningen sedan 2020

Åsa Green Svensson

Åsa Green Svensson

Ledamot

Ledamot i föreningen sedan 2020

Ställ upp för forskningen du med!

Alla bidrag hjälper, stora som små!

Share This