mylongwalkforme insamling till förmån för ME/CFS
YOU GOT MAIL!

Även om du sprungit Marathon, gått vandringsleder osv. Du har ingen aning vad det handlar om!


Innan jag i höstas bestämde mig för att utveckla det som var Mylongwalkforme till ett Fotrallylag grubblade jag en del på vad som skulle vara dom viktigaste kriterierna för att bli lagmedlem i Walk with ME, besök oss här på Facebook, https://www.facebook.com/wewalkwithme/. Skulle jag i första hand gå all in på att ha med mig andra anhöriga eller personer jag redan känner? Det hade varit smidigt på många sätt. Då skulle alla veta redan innan vad sjukdomen i sig handlade om. Jag skulle vara säker på att få hjälp att sprida information om sjukdomen. Det hade i mycket varit en enklare väg att gå. Men var det rätt väg? Var det vad jag ville ha ut av det?

Deltagande i en tävling som http://fotrally.se handlar om ett stort åtagande i sig. Att ha med sig ett gäng modiga människor som aldrig gjort något liknande skulle vara en rätt vild chansning. För jag lovar. Även om du sprungit Marathon, gått vandringsleder osv. Du har ingen aning vad det handlar om! Självklart finns det en tjusning med den tanken på helt ovana personer som överträffar sig själva. Jag gick ett bra tag och vägde fördelar och nackdelar med olika scenarion. Jag använde mina närmaste, främst min kloka fru, som ett bollplank. Det vi kom fram till efter en hel del bollande var att det viktigaste med mitt arbete är att sprida informationen utanför den närmaste sfären av anhöriga och ME-sjuka. Vi är många som är bra på att sprida info. Tala om hur illa ställt det är med ME-vård. Ni har väl inte missat ME-vård saknas https://mevardsaknas.wordpress.com/ Men risken med mycket av detta är att informationen stannar inom ”våra” kretsar. ME-sjuka och oss anhöriga.Målet med Walk with ME


Personer som är vana att utstå påfrestning under lång tid och som samtidigt brinner för att göra något extra för någon annan samt av olika anledningar känner sig revanschsugna


Jag hade en tydlig målbild för hur vi skulle nå bäst effekt för det jag vill uppnå. För att uppmärksamma sjukdomen utanför den kärna av människor med ME och deras anhöriga behövde jag få med mig personer som inte har en tydlig koppling till sjukdomen. Jag såg också en stor betydelse i att lagets medlemmar kommer vara synliga länge i tävlingen. Där finns det inga garantier för något. Inget är omöjligt men inget är heller säkert. Men för att öka chansen att ha kvar några vandrare i tävlingen efter första dygnet gick jag på linjen att i första hand söka efter personer som antingen var erfarna Fotrally-vandrare eller ultralöpare. Personer som är vana att utstå påfrestning under lång tid och som samtidigt brinner för att göra något extra för någon annan samt av olika anledningar känner sig revanschsugna.

Tro mig när jag säger att jag är väldigt nöjd med laget jag efter några veckors letande gjorde klart med. Att jag plockade två medlemmar från fjolårs vinnaren Agne Truss lag är ingen slump. Någon timme efter att jag gått ut med mitt inlägg där jag sökte lagmedlemmar hörde Jenny Cernerud-Thor av sig. ”Jag vill vara med i ditt lag! Jag gick 22 timmar 2019 och jag vill ha revansch!” Hon blev lagmedlem nr 1. Det kändes klockrent med en som gått längre än mig och var besviken. Jag tror hon kommer gå det dubbla i år. Minst! . Sen ställde jag själv frågan till David Hjälmarlycka. Vi känner varandra sen länge. Han är ultralöpare och har gjort nära ett dygn i en BackyardUltra. För mig kändes det lite tryggt att ha med någon jag känner. Han blir lagets enda debutant i Fotrallysammanhang. Det blir spännande att se vad han kan prestera. Nästa medlem blev Ida Benari. Hon debuterade i Fotrally i somras med 12 timmar. Det är en bra tid för en debutant tycker jag. Jag var nöjd med det hon presenterade om sig själv. Jag gjorde bakgrundscheck och såg något annat positivt. Hon är aktiv på Instagram, den av oss alla som är mest aktiv tror jag. Räknar dessutom kallt med att hon kommer förbättra sitt resultat från ifjol betydligt.


jag hade ångest och satt och rodnade i soffan när jag tryckte iväg. Men hon stod fast vid det hon sagt. Jag tänker att riktiga mästare slutar på topp


Sen var det den sista platsen kvar. Jag hade bestämt mig för att vända på alla stenar. Så jag tog till slut mod till mig och frågade hon som gått längst av alla. Som varit behjälplig på andra sätt i mitt letande och supportat mitt engagemang. Agne Truss. Jag visste att hon hade sagt hela tiden att det var hennes sista fotrally i somras. Men jag ställde frågan över Messenger. Jag hade ångest och satt och rodnade i soffan när jag tryckte iväg. Men hon stod fast vid det hon sagt. Jag tänker att riktiga mästare slutar på topp och Agne är sannerligen en riktig mästare! Nu hjälpte hon mig istället att finna lagets femte och sista medlem. Lisa Mobrand. Hon som skulle ha gått med Agnes lag ”Nonstop ladies” men blivit sjuk dagarna innan. En revanschsugen tjej som gått över 30 timmar i sin debut 2018. Dessutom med ett tydligt engagemang i arbetet som Präst och Militär. Helt klockrent! Laget var klart!du kan inte förvänta dig att någon ska engagera sig i något annat än att gå själva loppet


Jag har längtat efter tävlingen från den dagen som laget bildades. Försökt driva saker som ibland inte blivit någonting av. Eller hamnat på direkta villospår. Min entusiasm har nog ibland skrämt dem lite. Dom där gångerna när jag suttit på cykeln milen hem ifrån jobbet klockan 11 på kvällen och kommit på, som jag tyckt då, helt brillianta ideer! Dragit iväg ett långt mess på Messenger och hoppats att någon annan ska ha lika udda vakentider och känna att dom vill svara den där galna Örebroarn. Oftast inte. Det förstår jag verkligen. Nu är jag mest nöjd med att dom fortfarande är kvar i laget. Maria, min fru, har försökt att pränta in i mig att ”du kan inte förvänta dig att någon ska engagera sig i något annat än att gå själva loppet” Nej det är klart. Så har jag nog inte tänkt. Det har nog mer bara varit så att jag under året med MylongwalkforME ofta kände mig ensam. När jag ville ha hjälp så fanns ingen annan där. Nu. Boom! Fyra fantastiska personer som vill vara med och göra min grej. Nog ska jag väl kunna entusiasmera dem lite med min glädje och mitt engagemang? Så tänker jag. Tror jag.

Den fina mössan jag bär på bilden högst upp har alla lagmedlemmar fått sig skickat av Ida Benari. Ett sånt initiativ kändes stort för mig. Att hon gjorde en grej som man inte behöver. Inte för att hon måste. Utan för att hon ville. Jag kände mig stolt att ha den på mig när jag gick med lilltjejen till skolan i morse för att sen ta min runstreak i skogen.

Vi är lag Walk with ME – Vi går för dom som inte kan…

10 Kommentarer

 1. Maria Green Svensson

  Heja Er!

  Svara
  • Magnus

   Heja dig <3

   Svara
 2. Maria Green Svensson

  Och tack Ida för mössan ❤️

  Svara
  • Magnus

   Jag ska hälsa och tacka

   Svara
 3. Åsa

  Jag ser verkligen fram emot årets fotrally Hejaheja!

  Svara
  • Magnus

   Ja det ska bli så spännande!

   Svara
 4. Kikki Johansson

  Stort Starkt Skitviktigt och också Spännande ska det bli detta Fotrally
  Jag blir så rörd och imponerad på många olika sätt varje gång jag läser dina inlägg.
  Och Woow’
  Vilket gäng du verkar fått med dig
  Kram kikki

  Svara
  • Magnus

   Ja vad säger man…Tack för stöd! Trots att vi inte har gått en meter ihop än visst är dom helt fantastiska som vill vara med mig!

   Svara
 5. Pia Jokinen

  Wow, vilket initiativ av Ida ! Beundrar er alla och er envishet. Vi som är sjuka är också envisa, men på ett annat plan.
  Följer er med spänning. /Kram

  Svara
  • Magnus

   Ja, jättefint! Det gör att det släpper lite för mig. Inte behöva tro att jag behöver ta allt ansvar och fixa med precis allt. Det blir bra ändå. Och vilken fin mössa! *glad*

   Ni som är sjuka är självklart dom största kämparna. Ni gör det för att ni tvingats in i det och vi gör det för att vi vill. Viss skillnad.

   Ta hand om dig! /Kram

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ oss på sociala medier

Läs fler intressanta inlägg…

WALKWITHME 2020 – VI GÅR FÖR DOM SOM INTE KAN – Del1

WALKWITHME 2020 – VI GÅR FÖR DOM SOM INTE KAN – Del1

Vi rör oss för att vi kan. Vi gör det för att vi älskar rörelsen. Den energin det ger att förflytta sig till fots. Tillsammans i grupp för att det finns en kraft och en styrka i att promenera och utmana oss själva och varandra som ett lag. Vi gör det vid det här tillfället för att uppmärksamma sjukdomen ME/CFS och dom drabbade sjuka

läs mer
WALKWITHME 2020 – FÖRBEREDELSER

WALKWITHME 2020 – FÖRBEREDELSER

Vi är WalkwithME! Vi går för dom som inte kan...Dom ME sjuka... Torsdag den 25 juni, Lite svidig i halsen... "Det här känns ju inte bra... Tryck över bihålorna och snorig, lite svidig i halsen" Orden som står där på skärmen går inte att misstolka och jag tänker...

läs mer
Distanslöpning och Runstreak

Distanslöpning och Runstreak

En runstreak innebär att man springer en distans på minst 1,6 kilometer eller ca 20 minuter varje dag. Jag har nog under den här månaden sprungit i alla tänkbara väder och tider på dygnet.

läs mer

Stötta forskningen tillsammans med MylongwalkforME

För forskning | Mot ME/CFS

Share This

Dela inlägget

Genom att dela inlägget når vi fler personer som kan bidra till forskningen